Het verhaal achter je bedrijf: storytelling in recruitment video's

Auteur: - 11 juni 2024 Het verhaal achter je bedrijf: storytelling in recruitment video's van marketingkaart.nl

Als je succes wilt behalen met employer branding in de vorm van een wervingsvideo laten maken, dan is storytelling een krachtige troef. Ontdek hoe het vertellen van een meeslepend verhaal in je recruitment video’s kandidaten kan inspireren en betrekken, en zo het juiste talent naar je organisatie kan trekken.

Het belang van storytelling in wervingsvideo’s

Wervingsvideo’s zijn meer dan alleen een opsomming van functie-eisen en bedrijfscultuur. Ze zijn de kans om potentiële kandidaten een diepgaand inzicht te geven in wie je bent als organisatie en waar je voor staat. En de meest effectieve manier om dat te doen, is door middel van storytelling.

Een voorbeeld uit de praktijk: Airbnb

Airbnb staat bekend om zijn unieke en persoonlijke benadering van storytelling in recruitment video’s. In plaats van zich te richten op de technische aspecten van hun functies, legden ze de nadruk op de verhalen van hun werknemers. Ze vertelden bijvoorbeeld het verhaal van een medewerker die ooit een gastheer was en nu deel uitmaakt van het team dat de community van hosts ondersteunt. Deze video’s brachten de passie en toewijding van het team over en inspireerden kandidaten die dezelfde waarden deelden.

Hoe kun je storytelling toepassen in je eigen wervingsvideo’s?

  1. Identificeer je kernverhaal: Wat maakt jouw bedrijf uniek? Is het je missie, je bedrijfscultuur, je toewijding aan duurzaamheid? Identificeer het kernverhaal dat je wilt overbrengen.

  2. Laat echte werknemers aan het woord: Net als Airbnb kun je werknemers de hoofdrol geven in je video’s. Laat ze vertellen over hun reis binnen het bedrijf en waarom ze er trots op zijn om deel uit te maken van het team.

  3. Gebruik visuele storytelling: Gebruik beelden en visuals om je verhaal te ondersteunen. Laat zien waar je bedrijf voor staat door middel van beelden van het kantoor, het productieproces of betrokkenheid bij de gemeenschap.

  4. Creëer emotionele impact: Vergeet niet om emotie toe te voegen aan je video’s. Dit kan zijn door middel van muziek, quotes of inspirerende beelden. Een emotionele connectie kan de interesse van kandidaten vergroten.

Bedrijfsfilms: de kracht van blijvende indrukken

Bij het werven van talent is het belangrijk om een blijvende indruk achter te laten. Terwijl wervingsvideo’s de eerste stap kunnen zijn in het aantrekken van kandidaten, kunnen bedrijfsfilms een diepere duik nemen in je organisatie. Ze kunnen dienen als een bron van informatie voor sollicitanten die meer willen weten over je bedrijf voordat ze besluiten te solliciteren.

In samenwerking met een ervaren videoproductie bedrijf kun je bedrijfsfilms creëren die de essentie van je organisatie vastleggen en kandidaten een volledig beeld geven van wie je bent en waar je voor staat.

Conclusie

Storytelling in recruitment video’s is een krachtig instrument om de juiste kandidaten aan te trekken en je organisatie op een unieke manier te presenteren. Door het vertellen van authentieke verhalen en het benadrukken van je kernwaarden, kun je een blijvende indruk achterlaten en kandidaten inspireren om voor jouw organisatie te kiezen. Overweeg ook de kracht van bedrijfsfilms om een dieper begrip van je bedrijf te bieden. Het investeren in deze vormen van videocontent kan een aanzienlijke impact hebben op je wervingsinspanningen en je organisatie naar nieuwe hoogten tillen.

Relevante artikelen

Linkbuilding marktplaats: Bespaar tijd en maak extra omzet
Linkbuilding marktplaats: Bespaar tijd en maak extra omzet
Als u zich bezighoudt met zoekmachineoptimalisatie, weet u hoe belangrijk het is om een sterk linkprofiel te hebben. Het opbouwen van kwalitatieve ..
Lees meer...